تاریخ انتشار: دوشنبه, 31 تیر 1404
بازدید: 4
لینک کوتاه خبر: /b9c9

کدام برنامه‌ها برای اربعین شهدای اقتدار برگزار می‌شود

کدام برنامه‌ها برای اربعین شهدای اقتدار برگزار می‌شود

معاون استان‌های شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، جزئیات برگزاری برنامه‌های گرامیداشت شهدای اقتدار، فرماندهان و دانشمندان هسته‌ای را بیان کرد.

حجت‌الاسلام کمال خداداده معاون استان‌های شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در گفت‌وگوی تلویزیونی با اشاره به در پیش بودن اربعین شهدای اقتدار گفت: یکی از سنت‌های بسیار ارزشمند در فرهنگ ما برگزاری مراسم چهلم برای عزیزانی است که از دنیا رفته‌اند. وی افزود: این سنت به ما امکان می‌دهد تا یاد و خاطره این عزیزان را زنده نگه داریم و خانواده‌هایشان از طریق دیدار با اقوام و نزدیکان، عرض تسلیت و اظهار ارادت متقابل دریافت کنند. این ارتباط انسانی و فرهنگی، خود یکی از سنت‌های حسنه و مهم جامعه ماست.حجت‌الاسلام خداداده ادامه داد: در کنار این سنت، ما برای بزرگانی که در مسیر انقلاب و دفاع از کشور جان خود را فدا کردند، به ویژه شهدای بزرگوار، مراسم اربعین را برگزار می‌کنیم. این سنت تاریخی ریشه در اربعین سیدالشهدا (ع) دارد و تا اربعین شهدای انقلاب اسلامی ایران که در سال ۱۳۵۶ اتفاقات مهمی را رقم زد، ادامه یافته است. این مراسم تنها به عنوان ترحیم نیست، بلکه فرصتی برای بازخوانی سیره و مجاهدت این شهیدان بزرگوار است.
 
نقش محوری اربعین شهدا در معرفی شخصیت‌های ملیمعاون استان‌های شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی اظهار کرد: امروزه هرچند هنوز به شناخت کامل از شخصیت‌ها و فداکاری‌های شهیدان خود نرسیده‌ایم، اما چهلم و اربعین آنان بهترین فرصت برای گفتگو و آشنایی با زندگی و مجاهدت‌هایشان است.وی افزود: برای مثال، شخصیتی مانند سردار شهید حاج قاسم سلیمانی که سال‌هاست تاریخ و خاطراتش توسط نویسندگان و رسانه‌ها روایت می‌شود، تنها یکی از نمونه‌های شاخص است. یا فرماندهانی چون سرلشکر سلامی که علاوه بر نقش نظامی، دارای سوابق علمی و مذهبی برجسته‌ای بوده‌اند؛ فردی که از سال ۱۳۶۳ با لباس پاسداری، در جبهه‌ها حضور یافت و حافظ کل قرآن و نهج البلاغه بود.حجت‌الاسلام خداداده ادامه داد: از سوی دیگر، شهدای هسته‌ای کشورمان که به دلیل تهدیدات رژیم صهیونیستی سال‌ها تحت حفاظت ویژه زندگی کردند، نمونه‌ای دیگر از فداکاری‌های بی‌بدیل‌اند که معرفی و شناساندن زندگی آن‌ها نیازمند زمان و تلاش مستمر است.
 
تولید محتوا و برنامه‌ریزی‌های فرهنگیوی گفت: در این راستا، دستگاه‌های تبلیغی و شورای هماهنگی تبلیغات جلسات متعددی برگزار کرده‌اند تا برنامه‌ریزی مناسبی برای تولید محتواهای فرهنگی، رسانه‌ای و اطلاع‌رسانی انجام دهند. هرچند این اقدامات در مقایسه با عمق فداکاری‌ها هنوز قطره‌ای از دریاست، اما قدم‌های اولیه به سوی شناساندن بهتر این شخصیت‌ها برداشته شده است.معاون استان‌های شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی بیان کرد: همچنین، مردم خواهان آن هستند که مناسبت‌های بزرگداشت شهدا صرفاً مراسم‌های رسمی نباشد، بلکه بهانه‌ای برای تجدید بیعت با مقام معظم رهبری و اعلام حمایت ملی و مردمی از آرمان‌های انقلاب باشد. این شور و شعور انقلابی در اجتماعات مختلف نمایان شده است؛ از مراسم‌های مذهبی و هیئتی گرفته تا همایش‌های علمی که به تجمعات انقلابی بدل می‌شوند.
 
 
جزئیات برگزاری برنامه‌های گرامیداشت شهدای اقتدارحجت‌الاسلام خداداده عنوان کرد: در سال جاری برنامه‌های بزرگداشت شهدا از دوم مرداد آغاز و تا ۱۶ مرداد ادامه دارد که این روز به عنوان مراسم شاخص یادبود شهدای فرمانده و دانشمند هسته‌ای برگزار خواهد شد. زمان دقیق مراسم که احتمالا صبح روز ۱۶ مرداد خواهد بود، متعاقباً اطلاع‌رسانی می‌شود.وی افزود: شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی و دستگاه‌های مرتبط، با تلاش شبانه‌روزی سعی دارند این مناسک را به گونه‌ای برگزار کنند که شور و بصیرت انقلابی مردم حفظ و تقویت شود. این مناسک، سرمایه اجتماعی و امنیتی کشور محسوب می‌شوند که باید به بهترین شکل از آنها بهره‌برداری شود.
 
معاون استان‌های شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی خاطرنشان کرد: برنامه‌های اربعین شهدا در داخل کشور و مسیر راهپیمایی اربعین سیدالشهدا (ع) نیز با هماهنگی کامل در حال اجراست. از مرزهای مختلف کشور از جمله مرزهای سیستان و بلوچستان تا مهران و کربلا، موکب‌های متنوعی توسط برادران اهل سنت و شیعیان برپا می‌شود که جلوه‌ای از وحدت امت اسلامی است.وی ادامه داد: همچنین، تولید محصولات فرهنگی، پویش‌ها و محتوای مناسبتی در قالب یادبود شهدا، بخشی از برنامه‌های جاری است تا زائران اربعین بتوانند با یاد و خاطره شهدا همراه شوند و از مجاهدت‌های آنان الهام بگیرند.
 
«جمعه‌های خشم»، گفتمانی مردمی برای حمایت از آرمان‌های فلسطین حجت‌الاسلام خداداده تصریح کرد: در هفته‌های اخیر، راهپیمایی‌های سراسری مردم در تهران و سایر استان‌ها به مناسبت دفاع مقدس و حمایت از آرمان‌های فلسطین برگزار شده است. این تجمعات که به «جمعه‌های خشم» معروف شده‌اند، به گفتمانی مردمی تبدیل شده که هم پیام قدرتمندی به دشمنان مخابره می‌کند و هم نشان‌دهنده پایبندی مردم ایران به حمایت از مردم مظلوم غزه و فلسطین است.وی افزود: حضور گسترده و مستمر مردم در این تجمعات بیانگر عزم راسخ جامعه برای ادامه حمایت از آرمان‌های مقاومت است. این حضور، هم پیام وحدت داخلی و هم پیامی به جهانیان درباره ایستادگی ملت ایران در برابر ظلم و تجاوز است.
 
معاون استان‌های شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در پایان بیان کرد: در نهایت، باید گفت که سنت‌های معنوی مانند برگزاری مراسم چهلم و اربعین شهدا، علاوه بر حفظ خاطره، فرصتی برای ایجاد وحدت ملی، ترویج فرهنگ ایثار و مقاومت و تقویت بصیرت اجتماعی و سیاسی در جامعه است. وی ادامه داد: با ادامه این مسیر و تقویت برنامه‌های فرهنگی و تبلیغی، ان‌شاءالله یاد و راه شهدا در دل و جان مردم ایران بیش از پیش زنده خواهد ماند.

نوشتن دیدگاه

آخرین اخبار