تاریخ انتشار: یکشنبه, 18 فروردين 1404
بازدید: 35
لینک کوتاه خبر: /d088

بورس ایران بی‌توجه به قلع‌وقمع بورس‌های خارجی

بورس ایران بی‌توجه به قلع‌وقمع بورس‌های خارجی

کارشناسان بازار سرمایه معتقدند، برخلاف سایر بورس‌هایی جهان با توجه‌ به چرخش سهام‌داران به سمت نمادهای کوچک، باید امیدوار به رشد بازار بورس ایران بود.

در روزی که شاخص کل بورس تهران برای ششمین بار در ۶ ماه اخیر کانال ۲.۸ میلیون واحدی را از دست داد، شاخص هم‌وزن رشدی ۰.۴ درصدی را به ثبت رساند. گروه بانکی هم مثل روزهای معاملاتی قبل ستاره درخشان بازار سرمایه بود.
 
علی مؤمنی، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس گفت: پنجمین روز کاری بورس در سال جدید باتوجه‌به شرایط نوسانی بازارهای جهانی آغاز شد. شاخص کل بورس تحت‌فشار فروش از سوی نمادهای بزرگ، کاهش یافت، درحالی‌که شاخص هم‌وزن به دلیل رشد نمادهای کوچک‌تر به روند صعودی ادامه داد.این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: بازار سرمایه مانند اکثر سال‌های گذشته با بازدهی مثبت آغاز شد و شاهد ورود پول به بازار بودیم. اما پس از پایان تعطیلات و با جدی‌تر شدن بازار، به‌رغم ورود پول، تحت‌تأثیر شوک ناشی از تعرفه‌های سنگین دولت آمریکا و سقوط شدید قیمت جهانی کالاها، بازار با فشار فروش مواجه شد. این فشار بیشتر بر شرکت‌های کامودیتی محور که سهم زیادی در بازار دارند، وارد شد و موجب افت شاخص کل شد.وی افزود: گروه‌های بانکی و سیمانی در ماه‌های اخیر بازدهی بهتری نسبت به بازار داشتند. در گروه سیمانی، افزایش نرخ فروش در بورس کالا و تقسیم سود مناسب، اقبال زیادی به این شرکت‌ها جلب کرده است. در گروه بانکی نیز افزایش نرخ دلار و وضعیت عملیاتی مناسب، باعث رشد این گروه شده است.مؤمنی تأکید کرد: در مجموع، هرچند عوامل بین‌المللی باعث فشار بر بازار سرمایه شدند، اما برخی نشانه‌های مثبت داخلی مانند ورود پول حقیقی و رشد نمادهای کوچک‌تر، امید به بازگشت تعادل و بهبود تدریجی شرایط را در دل فعالان بازار زنده نگه داشته‌اند.
 

حرکت خلاف جهت شاخص‌ها

ریزش ۱۵ هزار و ۳۸۰ واحدی شاخص کل افت ۵ دهم درصدی را برای این نماگر به ثبت رساند و پس از پایان معاملات بورس تهران، شاخص کل مجدداً با ازدست‌دادن کانال ۲.۸ میلیون واحدی در سطح ۲ میلیون و ۷۹۵ هزارواحدی جا خوش کرد. بر خلاف شاخص کل، کوچک‌های بازار با رشد ۳ هزار و ۱۵۱ واحدی خود و پیشرفت ۴ دهم درصدی شاخص کل هم‌وزن را به ۸۱۱ هزار واحد رساندند. این رشد شاخص هم‌وزن بیشترین میزان این نماگر از شروع سال ۱۴۰۴ به‌حساب می‌آید.در پایان معاملات امروز، تقریباً بیش از یک‌سوم نقشه بازار هم سبز بود.به عبارتی ۴۰ درصد نمادها مثبت و ۶۰ درصدشان منفی معامله شدند.
 

تداوم ورود پول حقیقی به بازار. سرمایه

پنجمین روز کاری ۱۴٫۴ نیز با ورود پول ۲۴۲ میلیاردتومانی پایان یافتدر بخش خرید، ۷۹ درصد خریدها توسط حقیقی‌ها و ۲۱ درصد توسط حقوقی‌ها انجام شده است.همچنین در بخش فروش ۷۶ درصد فروش‌ها توسط حقیقی‌ها و ۲۴ درصد توسط حقوقی‌ها انجام شده است.در بازار امروز شاهد خروج یک میلیارد تومان نقدینگی حقیقی از نمادهایی باارزش بازار کمتر از ۴۰ هزار میلیارد تومان و ورود ۲۴۳ میلیارد تومان به نمادهای باارزش بازار بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان بوده‌ایم.امروز همچنین شاهد خروج ۶۸۱ میلیارد تومان پول حقیقی از صندوق‌های قابل‌معامله با درآمد ثابت بودیم.
 

ترکیب ارزش معاملات امروز

ارزش کل معاملات امروز بازار ۵۱ هزار و ۵۱۱ میلیارد تومان بوده که از این مبلغ ۷ هزار و ۱۱۹ میلیارد تومان آن مربوط به معاملات خرد سهام و حق‌تقدم و صندوق‌های سهامی بوده است.امروز ۱۴ درصد از کل ارزش معاملات مربوط به معاملات خرد بود.

نوشتن دیدگاه

آخرین اخبار