تکواندوی ایران در المپیک ۲۰۲۴ پاریس با کسب ۴ مدال رنگارنگ روی شیاپ چانگ فرانسه درخشید. مردان و بانوان هوگوپوش ایران یک مدال طلا توسط آرین سلیمی، ۲ نقره توسط مهران برخورداری و ناهید کیانی و یک مدال برنز توسط مبینا نعمتزاده بهدست آوردند.در پس آن موفقیتها سیلی از درخواستها برای همکاری با مربیان ایرانی به سمت فدراسیون تکواندو کشورمان روانه شده و تکواندو دنیا بهدنبال استفاده کردن از تجربیات و دانش مربیان ایرانی است، آنهم نه تنها در بخش مردان؛ بلکه کار به جایی کشیده که شاهد لژیونر شدن مربیان بانوی کشورمان هستیم. صفرپور نخستین مربی لژیونر تاریخ بانوانبهمن ماه سال ۱۴۰۳ فاطمه صفرپور، سرمربی تیم ملی تکواندو نوجوانان و مربی تیم ملی کشورمان که در سال ۲۰۲۴ ضمن کسب عنوان قهرمانی جهان با تیم ملی نوجوانان ایران، عنوان بهترین مربی جهان را به خود اختصاص داده بود، به عنوان مربی تیم ملی قزاقستان انتخاب شد.
فدراسیون تکواندو قزاقستان طی پیشنهادی خواستار همکاری با این مربی سازنده شد که پس از موافقت فدراسیون تکواندو، وی به عنوان مربی بانوان این کشور انتخاب شد. این برای نخستین بار در تاریخ تکواندو بانوان بود که یک مربی در بخش بانوان به عنوان مربی لژیونر در تکواندو ایران فعالیت خود را آغاز میکرد.صفرپور از سال ۲۰۱۰ در ردههای سنی مختلف در تیم ملی فعالیت کرده و در قامت سرمربی نوجوانان عناوین قهرمانی آسیا و جهان و بهترین مربی را به خود اختصاص داده است. ردپای مربیان ایرانی در شرق آسیاعرفان حیدری، مربی قزوینی تکواندو اواخر بهمن ماه سال ۱۴۰۳ به پیشنهاد فدراسیون تکواندو این کشور و موافقت فدراسیون به صورت رسمی سرمربی تیم ملی ویتنام شد. حیدری سابقه حضور در تیمهای ملی ردههای سنی مختلف، دانشجویان و ارتشها را در کارنامه دارد.وی ۲۲ بهمن برای عقد قرارداد و آغاز فعالیت خود به عنوان سرمربی ویتنام راهی این کشور شد و فعالیت خود را با ویتنامیها به صورت رسمی آغاز کرد.
توافق خداداد با یونان باستان بهزاد خداداد، قهرمان سابق تیم ملی بنا به پیشنهاد فدراسیون تکواندو یونان و توافق مسولان فدراسیون ایران بهعنوان سرمربی تیم ملی نونهالان، نوجوانان و بزرگسالان تکواندوی یونان انتخاب شد و ۲۱ فروردین ماه راهی این کشور شد.قرارداد خداداد با یونان بهصورت رسمی تا المپیک لسآنجلس ۲۰۲۸ است.خداداد در مدت بیش از ۱۰ سال حضور در تیمهای ملی یک طلا و ۲ نقره مسابقات قهرمانی جهان، ۲ طلای دانشجویان جهان، نقره و برنز جام جهانی، نقره و برنز بازیهای آسیایی، نقره و برنز یونیورسیاد دانشجویان، برنز قهرمانی آسیا و بیش از ۳۰ مدال از تورنمنتهای مختلف کسب کرده. وی که از مربیان سازنده در تکواندوست، سابقه مربیگری تیم نوجوانان را در کارنامه دارد.
خدامی هم به تکواندو اروپا رسیدفروردین ماه امسال جلال خدامی، عضو سابق تیم ملی به مدت ۳ سال و تا پایان مسابقات المپیک ۲۰۲۸ لس آنجلس، بهعنوان سرمربی تیم ملی کوزوو انتخاب شد. وی با حضور در کمیته ملی المپیک این کشور و مذاکره با «اسمت کراسنیگی» رئیس کمیته ملی المپیک، قرارداد خود را امضا کرد.خدامی بهعنوان مربی تیم ملی نوجوانان عنوان قهرمانی جهان در سال ۲۰۲۴ به میزبانی کره جنوبی کسب کرده بود، مدال نقره جام جهانی، طلای دانشجویان جهان، مدال برنز المپیک نظامیان جهان و بیش از ۱۵ مدال از تورنمنتهای مختلف از جمله جام باشگاههای آسیا را در ویترین افتخارات خود دارد.وی پیشتر در کشورهای متعددی سابقه مربیگری و برگزاری کمپهای تمرینی را داشته است.
نصر از صندلی کوچ بلژیک به آلمان رسیدعلیرضا نصر آزادانی، کاپیتان سابق تیم ملی، ۷ سال سرمربی تیم ملی تکواندو کشور کشور بلژیک بود و در نهایت دی ماه پارسال پس از پیشنهاد آلمان راهی این کشور شد و با ثبت قرارداد ۴ ساله، هدایت تیم ملی تکواندو زیر ۲۱ سالههای آلمان را به مدت ۴ سال برعهده گرفت.نصر آزادانی سالها در مسابقات قهرمانی جهان، بازیهای آسیایی و قهرمانی آسیا برای کشورمان مدالآوری کرد و پس از راهی بلژیک شد و تقریبا ۷ سال با تیم ملی تکواندو بلژیک همکاری کرد، در نهایت در چارچوب مسابقات زیر ۲۱ سال اروپا با عزیز آچارکی؛ مدیرفنی تیم ملی آلمان وارد مذاکره شد. عزیز یکی از تکواندوکاران سرشناس مراکش است که چندین سال سرمربی تیم ملی تکواندوی آلمان بوده و افتخارات زیادی هم در دنیا تکواندو کسب کرده است.عزیزِ مراکشی در نهایت با معرفی هوگوپوش سابق تیم ملی ایران به فدراسیون تکواندوی آلمان راه را برای نصرآزادانی هموار کرد و او حالا سرمربی تیم ملی تکواندو زیر ۲۱ سال آلمان است.نصر این روزها در شهر دوسلدورف آلمان فعالیت میکند.
همکاری آدم آهنی با پاکستانیهااما پیش از تمام این مربیان، فروردین ماه سال ۱۴۰۱ یوسف کرمی، دارنده مدال برنز المپیک ۲۰۰۴ آتن و ۲ طلا و ۲ برنز جهان، هدایت تیم ملی پاکستان را برای حضور در بازی های آسیایی برعهده گرفت.کرمی پیش از حضور در پاکستان، سابقه همکاری با یک تیم در کرواسی را هم در کارنامه خود داشت. حالا پاکستانیها از تجربیات آدم آهنی تکواندو ایران استفاده میکنند. آدم آهنی لقبی بود که فدراسیون جهانی تکواندو در دوران قهرمانی یوسف کرمی به او داده بود.
فرمان تکواندوی بلغارستان در دستان ذوالقدرفرزاد ذوالقدری که اواخر سال ۱۳۹۸ برای حضور در تیم ملی بلغارستان راهی صوفیه شده بود، از سوی مسئولان فدراسیون تکواندو این کشور بهعنوان سرمربی تیم ملی این کشور نیز انتخاب شد.این تکواندوکار ایران سابقه سرگروه تیم ملی نوجوانان، کسب مدال نقره دانشجویان جهان و مدال نقره جام جهانی ۲۰۱۵ مکزیک را در کارنامه خود دارد.
مهاندوست پر افتخارترین مربی تاریخ تکواندورضا مهماندوست، سرمربی سابق تیم ملی تکواندوی جمهوری آذربایجان پیش از تمام این مربیان، ابتدا به کشور چین تایپه رفت و چندین سال با تکواندوی چشم بادامیها به موفقیت های مختلفی دست یافت، اما این مربی لژیونر ایرانی پس از چندین سال فعالیت در چین تایپه به درخواست فدراسیون تکواندوی جمهوری آذربایجان جواب مثبت داد و با آذربایجان به توافق رسید و چندین سال در تمام رویدادهای مهم و بزرگ دنیا موفق شد مدالهای مختلفی از جمله مدال المپیک، مدال قهرمانی جهانی و… را با شاگردانش بدست بیاورد. مهماندوست پس از چندین سال افتخار آفرینی با تکواندوی ایرانی بهعنوان مربی لژیونر به کشورهای دیگر سفر کرد و موفقیتهای بزرگی را در دنیا تکواندو رقم زد.لازم به ذکر است که در گذشته نیز مربیان زیادی همچون زارعی در کشور هلند، داوود فلاحتگر در انگلیس و بلژیک، حسن ملکی بهعنوان مربی در کشور هند و… فعالیت های مختلفی را به عنوان مربی داشتهاند.