تاریخ انتشار: شنبه, 04 خرداد 1404
بازدید: 65
لینک کوتاه خبر: /deed

گفت‌وگو به سبک آمریکایی؛ ۹ تحریم راهبردی در ۵ دور مذاکره

گفت‌وگو به سبک آمریکایی؛ ۹ تحریم راهبردی در ۵ دور مذاکره

دور جدید مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا در حالی از ۲۳ فروردین آغاز شد که واشنگتن به‌جای نشان دادن حسن نیت، تنها طی ۴۰ روز، ۹ تحریم جدید و هدفمند علیه ایران اعمال کرده است.

دور جدید مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا از روز شنبه، 23 فروردین 1404 آغاز شد. از آن زمان تاکنون، یعنی در بازه زمانی 40 روزه، حداقل 9 تحریم جدید و راهبردی علیه ایران اعمال شده است. این 9 تحریم، صرفا تحریم‌های آمریکاست و در کنار آن چندین تحریم از سوی کشورهای اروپایی به چشم می‌خورد.
 

1. تحریم بخش ساخت‌وساز

در 1 خرداد 1404 یعنی تنها 2 روز پیش از دور پنجم مذاکرات، آمریکا بخش «ساخت‌وساز» ایران را تحریم کرد. به گزارش رسانه آلمانی دویچه وله، وزارت امور خارجه ایالات‌متحده، بخش ساخت‌وساز و ۱۰ ماده صنعتی را به بهانه کاربرد نظامی تحت تحریم‌های خود قرار داد. این مواد شامل ترکیباتی چون آلیاژ نیکل-کروم، شمش منیزیم، پرکلرات سدیم، آلیاژ تنگستن مس و شماری از لوله‌ها و ورق‌های آلومینیمی می‌شود.وزارت خارجه ایالات‌متحده در بیانیه خود تصریح کرد که با این «اقدام تحریمی تازه» اختیارات گسترده‌تری برای ممانعت از دستیابی جمهوری اسلامی به «مواد راهبردی» وضع می‌شوند.
 
 

2. تحریم برنامه موشکی

آمریکا در 25 اردیبهشت 1404، تحریم‌هایی را علیه 6 فرد و 12 نهاد ایرانی و چینی باهدف مختل شدن زنجیره تأمین برنامه موشکی، اعمال کرد. این تحریم بر اساس فرمان اجرایی ۱۳۳۸۲ رئیس‌جمهور آمریکا عملیاتی شد.
 
 

3. تحریم شرکت صنعتی

آمریکا در 22 اردیبهشت 1404 یعنی یک روز بعد از دور چهارم مذاکرات، یک‌نهاد و دو فرد ایرانی را تحریم کرد. شرکت «فناوران آینده‌نگر پویا پارس» در این بین تحریم شد. بنابر اطلاعات وزارت خزانه‌داری آمریکا، این شرکت در منطقه صنعتی شمس‌آباد تهران واقع شده و مشمول تحریم‌های ثانویه است.
 
 

4. تحریم پالایشگاه، بنادر و نفت‌کش‌ها

در 18 اردیبهشت 1404، آمریکا بنادر، نفت‌کش‌ها و افراد مرتبط با نفت ایران را بر اساس فرمان اجرایی 13846 رئیس‌جمهور این کشور، تحریم کرد. طبق بیانیه وزارت خزانه‌داری، این تحریم‌ها عبارت‌اند از: تحریم پالایشگاه Hebei Xinhai در چین که صدها میلیون دلار نفت ایران را خریداری کرده است.تحریم سه بندر در استان شاندونگ چین که نفت ایران را از طریق ناوگان سایه دریافت کرده‌اند.تحریم چند شرکت حمل‌ونقل و نفتکش (از جمله STAR TWINKLE 6، SKADI، BIG MAG، IMPALAS، THANE) که میلیون‌ها بشکه نفت ایران را از طریق عملیات کشتی به کشتی به چین منتقل کرده‌اند.تحریم ۳ شرکت مالک کشتی‌ها به دلیل نقش در صنعت نفت ایران.
 
 

5. تحریم 7 نهاد و 2 کشتی نفتی

در 10 اردیبهشت تحریم‌های نفتی علیه 7 نهاد و 2 کشتی اعمال شدند. به گزارش بخش فارسی‌زبان وب‌سایت وزارت خارجه آمریکا، این اقدامات بر اساس فرمان اجرایی ۱۳۸۴۶ که تحریم‌های خاص علیه ایران را مجاز و مجدداً اعمال می‌کند، و در راستای یادداشت امنیت ملی ریاست‌ جمهوری که «توسط پرزیدنت ترامپ» صادر شده، صورت می‌گیرند.
 
 

6. تحریم تجارت گاز مایع

در دوم اردیبهشت، یعنی در نزدیکی دور سوم مذاکرات، وزارت خزانه‌داری آمریکا 2 فرد و 12 نهاد در حوزه تجارت گاز مایع را تحریم کرد. میثم امام جمعه و سید اسدالله امام جمعه، دو فردی هستند که تحت تحریم آمریکا قرار گرفته‌اند. شرکت ارس گاز، شرکت پتروشیمی کاسپین، شرکت حمل‌ونقل دریایی نیلگون پارسای کاسپین، شرکت فنی و مهندسی پارسا فیدار پایدار، شرکت مجتمع صنعتی پارسا قشم، شرکت حمل‌ونقل بین‌المللی پارسا ترابر کاسپین، شرکت حمل‌ونقل بین‌المللی پارسا ترابر پرشیا، شرکت پاسار گاز، شرکت بازرگانی پاسارگاز نوین، شرکت اماراتی لؤلؤة البتروکیماویات، شرکت پترو پارسا کاسپین ایرانیان و شرکت انگلیسی WORLDWIDE LPG LIMITED در لیست این تحریم‌ها قرار داشتند.
 
 
اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری ایالات‌متحده در این رابطه گفته است: «سید اسدالله امام‌جمعه و شبکه‌اش در تلاش بودند تا هزاران محموله گاز مایع را صادر کنند تا تحریم‌های آمریکا را دور بزنند و برای ایران درآمدزایی کنند.»تحریم‌های دیگری نیز در این مدت و پیش از آن علیه ایران اعمال شده که به شرح جدول زیر است:
 
 
 

نوشتن دیدگاه

آخرین اخبار