استان اصفهان با 569 هزار هکتار اراضی کشاورزی، 11 درصد از اشتغال و 7 درصد از تولید ناخالص ملی استان را به خود اختصاص داده و در تولید محصولات متنوعی از جمله شیرخام، گوشت مرغ، تخممرغ، گلخانهای، شترمرغ، بوقلمون و ماهی زینتی، رتبههای برتر کشور را داراست.
اما کمآبی، مهمترین چالش این بخش محسوب میشود. به گفته رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان، توسعه کشت ارقام اصلاح شده گندم و جو در 10 درصد از اراضی، میتواند سالانه 450 میلیون مترمکعب آب صرفهجویی کند.
علاوه بر کمآبی، کهنگی روشهای کشاورزی و سن بالای کشاورزان نیز از دیگر مشکلات این حوزه است.
با این حال، کشاورزی اصفهان فرصتهای طلایی نیز دارد. اصفهان به عنوان پایلوت تولید محصولات ارگانیک در کشور انتخاب شده و در تولید گل محمدی، زعفران، پیاز و سیبزمینی رتبههای برتر را داراست.
تحقیقات در حوزه کشاورزی اصفهان نشان داده که سرمایهگذاری در این بخش، 13 برابر ارزش افزوده به همراه خواهد داشت.
طبق بررسیها در ۱۲ شهرستان استان، میانگین تولید گندم و جو از میانگین کشوری پایینتر است. آموزش بیشتر و توسعه فعالیتهای ترویجی، معرفی محصولات جدید و بذرهای اصلاح شده از جمله راهکارهای برون رفت از این وضعیت است.
===================
نویسنده: کیومرث حاجی رحیمیان